Малко над 280 000 са имащите право да гласуват в морската ни столица

Изборният ден във Варна протича спокойно. Всички 409 всекции в града бяха отворени навреме. Малко над 280 000 са имащите право да гласуват в морската ни столица. Има осигурен достатъчен брой хартиени бюлетини или както е по закон - с 10 процента повече от броя на избирателите. 

Малко над 8% е избирателната активност до обед.

780 души са кандидатите за общински съветници, а за кметското място се броят 10 души. 

"Смятам, че е много отговорно да се гласува. Аз ще гласувам. Смятам, че всеки един български гражданин трябва да даде своя глас днес, за да изберем най-правилния избор за Варна специално", заяви в ефира на "Събуди се" Ева Добрева, "Мис България Свят 2021". 

"Лично от мен това, което би ме мотивирало да гласувам, е доколко бъдещата власт би отделила време и усилия за облагородяване на града ни. За мен красотата е много важна. Аз обичам да творя красота, тъй като съм дизайнер. Обичам да творя красота и искам да виждам красота на всякъде около себе си", посочи Румяна Иванова, "Мисис България Европа 2023". 

"Аз за пръв път имам право да гласувам и от малка ми е изключително интересно. Смятам, че абсолютно всеки, особено младите, трябва да гласуваме. Трябва да се интересуваме от изборите, защото става въпрос за нашето бъдеще и за мястото, където живеем", категорична беше и Ева Добрева, "Мис България Свят 2021".

Повече гледайте във видеата. 

Киселова: С поведението си от края на юли досега ЦИК се опитва да не допусне машинно гласуване

Денков: Решението на ЦИК е взето в нарушение на Изборния кодекс