Айдън Хасан сяда на кметския стол без конкуренция

Докато някои кандидати за кметове получиха подкрепата на хиляди, то много други в Кърджалийско спечелиха вота с шепа гласове. Голям е процентът на населените места в областта, в които кметовете бяха избрани с не повече от 30 гласа.

Часове след края на изборния Айдън Хасан има за какво да почерпи. В кметския стол ще седне за трети мандат. Печели го без конкуренция, защото други кандидати за управление на село Звънче няма.

„Изборите минаха съвсем нормално. Има работи, които можем да направим още, ще се стараем да ги направим”, обещава Айдън Хасан.

8 областни града с кметове след първи тур, останалите отиват на балотаж (ОБЗОР)

Новият първи в Звънче спечелил доверието на 26 от общо 40 жители на селото - 8 от тях негови роднини. „Без конкурент бях, да са живи и здрави моите жители, че ме подкрепиха”, добавя той.

Макар че носи отговорност за шепата хора в Звънче, новият стар кмет никога не е имал работно място в селото, както и екип. „Канцелария си имаме, всичко си имаме, но в Костино. Секретарка ще се стараем да имаме”, обещава Хасан.

За пореден мандат задача номер едно за Айдън Хасан е да се справи с безводието в обезлюдяващото Звънче. Има амбиция и за детска площадка за младите семейства, които идват в селото само през лятото.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК