Местонахождението на жената е неясно

Плевен е един от градовете, в които ще има балотаж. На него един срещу друг ще се изправят независимият кандидат Георг Спартански и Валентин Христов от ГЕРБ. На първи тур ги раздели почти процент разлика. Освен в града, много села в областта също ще избират кмет на балотаж, като в едно от тях кандидатите са дори трима. Във всички общо 168 секции в Плевен вече има машини, както и урни. ОИК уверяват, че имат достатъчно бюлетини. Полицията е в готовност да следи за изборни нарушения.

Денят за размисъл в Николаево посрещат на маса. Освен с любовта към танците и музиката, в плевенското село станаха известни и с първата присъда за купуване на гласове. Получава я 40 –годишната Димитрина - майка на 5 деца. Обвинена е, че е давала по 40 лева срещу гласуване за конкретен кандидат. Екипът на NOVA не я намери на адреса и в селото. Роднините ѝ сменят няколко пъти версиите за нейния арест.

Доставиха машините и бюлетините в секциите в цялата страна, балотажи ще има в няколко града (ОБЗОР)

Според местни жители, жената е дала показания и е била освободена. Оттогава местонахождението ѝ не е ясно. Разказват, че не знаят защо и за кого е търгувала гласове. Не знаят да е работила нещо. Съседите на 40-годишната жена не желаят да говорят открито за сблъсъка и със закона. Други се осмеляват да признаят, че търговията с гласове не е новост в Николаево.

"Разбрал съм, че някои са взели пари и разбрах даже, че са задържали някого.
Ако ще да ми дадат и 5 бона, аз за който си реша за него ще гласувам", категоричен е местен.

Въпреки това, всички в Николаево са категорични, че тази неделя ще отидат до урните по съвест.