Всички 168 секции на територията на община Плевен работят нормално

Буковлък е място, което бе съпроводено от много скандали по време на първия тур на местните избори. Изборният ден в населеното място е започнал спокойно. Секциите са оборудвани. Първата двама гласоподаватели са избрали да гласуват на машина.

В плевенското село Драгаш войвода изборът е между трима кандидати. Причината е, че миналата седмица двама са получили равен брой гласове. Това е едно от общо четирите населени места в страната, които трябва да избират между трима кандидат-кметове. В селото имат право на глас 400 души, а кандидатите за кметове са били шест. 

Миналата неделя за кмет на Плевен гражданите трябваха да направят избор между 15 кандидатури, днес сили мерят Георг Спартански и Валентин Христов. Миналата седмица разликата между двамата е била по-малко от 1%.

Всички 168 секции на територията на община Плевен работят нормално. Право на глас имат над 108 00 души. Редица са населените места в района, в които се провеждат балотажи. В Област Плевен се намира едно от малкото населени места, в които сили ще мерят не двама, а трима кандидати.

Екип на NOVA не беше допуснат до предизборната секция в село Дисевица. Мотивът - членовете не искали да бъдат снимани. След като ОИК бе сезирана, председателката на секцията размисли. През целия ден има сериозно присъствие на хора пред секцията, сред тях и двамата претенденти за кметския стол. Има и засилено полицейско присъствие. Повече от половината имащи право на глас са гласували към 17 ч. Според местните трябва да се гласува, за да има промяна.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК