Всички секции в страната са отворили навреме, съобщават от ЦИК

България гласува на балотаж на местните избори. Днес се решава кой ще седне в кметските кресла в 19 области. 

Всички секции в страната са отворили навреме, съобщават от ЦИК. Всички машини работят, включително и тези в общините, където няма ток заради бурята снощи. Те са започнали своята работа на батерии, увериха от Централната избирателна комисия.

Секциите, в които започна изборният ден, са близо 5900 на брой. Само за две е станало ясно, че няма да отворят. Това се е разбрал още в събота. Те се намират в общините Варна и Добрич. В ЦИК започнаха да пристигат сигнали и за другите такива.До 9 часа пет са тези сигнали от различни общини в страната -  Варна, Бойчиновци, Велико Търново, Лясковец и Стражица.

Проблемите, които съобщват тези общини, засягат неработещ принтер - разписка, която излиза с избор, различен от този направен от гласоподавателя, ножът, който не функционира на самата машина. Или пък има проблем със софтуера, който не сработва. В момента се разглеждат тези сигнали, за да се вземе решение какво да се случи в тези избирателни секции.

Що се отнася до двете машини, за които още вчера е станало ясно, че не работят, е било разпоредено гласуването днес да протече само на хартиена бюлетина.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК