Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти заяви, че е доволен от споразумението

Холивудски актьори и студията постигнаха предварително споразумение в сряда за прекратяване на продължилата месеци стачка, която осакати развлекателната индустрия, забави стотици популярни предавания и филми и струва милиарди на икономиката на САЩ.

Гилдията на холивудските сценаристи ратифицира 3-годишен трудов договор

Гилдията на екранните актьори отмени своята 118-дневна стачка от полунощ, след като най-накрая постигна споразумение с компании като Disney и Netflix за нов договор, включващ по-високо заплащане и защита срещу използването на изкуствения интелект. Съобщението проправя пътя на актьорите да се върнат на снимачните площадки, както и на хиляди други служители, свързани с развлекателната индустрия.

Започна най-голямата стачка в Холивуд

В съобщение, изпратено до членовете на профсъюза, преговарящите казат, че договорът се оценява на повече от 1 милиард долара и ще позволи на членовете да градят устойчиви кариери. Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява студиата, заяви, че е доволен от споразумението и разгласи чисто нов блок от стрийминг програми, без да предлага подробности. Става дума са дългосрочни плащания за шоута след първоначалното им пускане. Сделката все още трябва да бъде ратифицирана от борда на синдиката и членовете. Този процес може да отнеме седмици, но се очаква споразумението да бъде прието.