МВР извършва проверка и след твърдения на Кьовеши за полицейски злоупотреби

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отказа да коментира информацията, че издирваният Евелин Банев - Брендо е бил засечен във Врачанско. „Проверяваме. Към момента не мога да дам повече информация“, каза той пред журналисти днес преди полагането на клетва от новия випуск гранични полицаи.

Силовият министър добави, че ведомството му е извършило вътрешна проверка по отношение на твърденията на европейския прокурор Лаура Кьовеши, че с действията си български полицаи са провалили разследване за източване на пари от еврофондовете. Министърът обаче не каза дали представители на министерството действително са създавали пречки.

Новият випуск гранични полицаи положи клетва днес. Става дума за 108 мъже и жени, които ще бъдат ситуирани на границите с Турция и Сърбия.

Калин Стоянов инспектира охраната на българо-турската граница

За пръв път церемонията се проведе на площада в град Пазарджик пред техните близки и жителите на града. На клетвата присъстваха ръководството на МВР, както и директорите на главни дирекции в системата. По време на официалната церемония беше показана техниката, с която се охраняват границите.