Твърди се, че детето е изгорено във фурна

Франция се готви за голямо шествие срещу антисемитизма. Повече от 1000 акта срещу евреи са регистрирани в страната през последния месец. Любопитното е, че митингът ще обедини всички политически сили, без една, която отказа участие. Конфликтът между Израел и „Хамас” доведе до сериозна ескалация на напрежението във френската държава. 10% от настроението там са мюсюлмани.

Междувременно в Париж, инфлуенсърка беше арестувана за подтикване към тероризъм заради пост в социалните мрежи, иронизиращ смъртта на бебе в Израел. Преди дни израелски офицер съобщи, че лично той е видял дете, изгорено във фурна от „Хамас”, но до момента информацията е разнопосочна. Въпросната инфуенсърка обаче реши, че може да се подиграва с това, защото в свой пост в Instagram тя буквално предложи кулинарна рецепта за това зверско престъпление.

Египет е приел 12 деца с онкологични заболявания от Газа

Във Франция санкциите за насаждане на омраза са много сериозни. За публична обида относно религия може да получите 6 месеца затвор или 22 хиляди евро глоба. А, ако с атаката си причините неработоспособност на лице за повече от 8 дни, може да влезете в затвора за 5 години и да получите санкция до 75 хиляди евро. 

Повече гледайте във видеото.