Подходът на Асен Василев е различен от „постната пица“, уточни още премиерът

Няма непреодолими противоречия, просто трябва да се формулират различията, така че бюджетът да бъде приемлив и за ГЕРБ, защото имаме нужда от тяхната подкрепа. Това каза премиерът Николай Денков след края на разискванията по вота на недоверие.

Делян Добрев: Приходите в Бюджет 2024 са надценени с около 5 млрд. лева

Според Денков подходът на Асен Василев е различен от „постната пица”. „Философията на министъра на финансите е ясни политики за финансиране, ясни очаквани резултати и осигуряване на средства за политиките. Бюджетите са напрегнати, но реалистични”, коментира министър-председателят.

Що се отнася до местната власт и репликата на Бойко Борисов, който съобщи, че Кирил Петков му казал в навечерието на изборите, че ако Васил Терзиев не бъде избран за кмет на София, правителството ще падне, Денков каза, че научил от медиите.

Пеевски: Стартират разговори с финансовия министър по бюджета

„Намирам за нормално да се търси подкрепа, защото в София бяха очертани два доста различни възгледа за политическо развитие за управлението на града. В този смисъл, няма съмнение, че сме много по-близки с ГЕРБ, отколкото с Ваня Григорова. В миналото Народно събрание ние затворихме една възможност и трябваше да минем през още едни избори. Така че не трябва да се прибързва с изводите. Такъв беше и съветът ми към Васил Терзиев”, подчерта премиерът.

„Не очаквам да има проблеми при гласуването на вота на недоверие”, каза още Денков, отбелязвайки, че процедурата е просто начин за опозицията да говори.

Борисов: Кирил Петков ми каза, че ако не бъде избран г-н Терзиев, правителството пада

Източник: БГНЕС