Двата отбора завършиха срещата с човек по-малко

България и Унгария завършиха наравно 2:2 в драматичен двубой от евроквалификациите пред празните трибуни на Националния стадион. Футболистите на Илиян Илиев водеха до самия край, но автогол в последните секунди на Алекс Петков ни спря пред победата.

Гостите поведоха в 10-ата минута, а Спас Делев изравни в 24-ата. Кирил Десподов реализира от бялата точка за 2-1 в 78-ата минути.

Двата отбора завършиха срещата с човек по-малко. В края на първото полувреме за втори жълт картон беше изгонен Валентин Антон, а след почивката второ официално предупреждение получи и Милош Керкез.

НАПРЕЖЕНИЕ НА ПРОТЕСТА: Водни оръдия, сблъсъци, ранени и арести (ВИДЕО)

Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев разкри пред NOVA, че той и играчите са знаели за това, което се случва извън стадиона и това със сигурност е оказало влияние.

Представителите на БФС Йордан Лечков, Емил Костадинов и Георги Иванов, които присъстваха на двубоя, не пожелаха да поемат отговорност за случилото се на протеста.

„Не мисля, че по този начин трябва да се изразява това. Това е много лошо нещо, но както казах – можеше да бъде и много по-лошо. Най-правилното решение на УЕФА беше това, че затвори стадиона. Защото, ако публиката беше на стадиона, можеше да бъде много по-лошо”, посочи Костадинов.

„Това за мен не е нормална обстановка. Но не сме я продиктували ние”, добави Лечков.

„Това, което се случи, беше нещо, което няма нищо общо с футбола. В крайна сметка трябва да разберем, че неслучайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София, защото с всички призиви за мирен протест, може би, хората бяха прави да се измести мачът извън София. Нямаме проблем фенове да присъстват на мача, но не фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по нормален начин”, беше позицията на Иванов.