Инж. Росица Итова поема управлението

Инж. Росица Итова поема управлението на “ВиК” ЕООД - София. Това съобщават от ВиК Холдинга и обещават мерки за подобряване на финансово-икономическото състояние на дружеството.

Предишният управител на дружеството инж. Иван Иванов беше освободен от Управителния съвет на ВиК-Холдинга в началото на седмицата. Итова е работила във ВиК оператора повече от 20 години. Тя бе категорична, че ще види какво наследство получава и заяви готовност за постигене на добри резултати. Инж. Итова сподели притеснението си от това, че заради ниските заплати в сектора много хора напускат, трудно се намират и специалисти и посочи, че от целия състав зависи постигането на добри резултати. 

От ръководството на ВиК-Холдинга бяха категорични, че вече има конкретни мерки и стъпки, които са предвидени в управленската програма за всеки един от операторите, включително и за областното софийско дружество.

Променят управлението на „Български ВиК холдинг“

Изпълнителният директор на Холдинга инж. Лозко Лозев отбеляза, че Росица Итова не е парашутист, каквито обвинения към нея е имало от страна на предишното ръководство и това се вижда от начина, по който е посрещната.