Десислава Дюлгерян разказва за тайните на магията и фантастиката

Десислава Дюлгерян е химик по образование. Днес тя работи като асистент на илюзионист, който е и неин съпруг.

„Последната година, когато бях студентка, видях една обява за помощник-асистентка на илюзионист. Така започна моето приключение в магията и всъщност станах асистентка на моя съпруг, който тогава не ми беше още съпруг”, разказа тя.

Двамата започват да изнасят различни представления. „Това беше едно много интересно предизвикателство, виждайки тази обява. Толкова обичам магията. Това асистентство доста ме изненада, но то прерасна в брак. Много красива любовна история, която от магията на сцената се пренесе в магията на ежедневието и на семейството”, разказа още Десислава Дюлгерян.

Почина известният български илюзионист Астор

Магията в брака ѝ с нейния съпруг продължава и до днес. „Имало е и критични моменти в началото по време на работа. Спомням си за един случай в Бургас. Имахме представление с участието на Астор и трябваше да вляза в един кашон - илюзия, която моят съпруг изобрети. В този кашон има 15 дървени кола, които се забиват от различни посоки и аз трябва в края на илюзията да изляза жива при една тържествена музика, но единият кол не се заби както трябва. Беше много неприятно”, сподели асистентката.

По това време Десислава е бременна в третия месец. „Гордея се със себе си, защото излязох на тази музика усмихната, скоклива и успях на два крака да се измъкна от сцената и си спечелих аплодисментите”, разказа още Десислава Дюлгерян.