Александър Пашов заяви във вторник пред съда, че се признава за виновен и съжалява

16 години затвор получи мъж, който причака с пистолет съпругата си, застреля я в главата и след това зарови тялото ѝ в Пловдивско. Убийството беше извършено преди година в село Пъдарско. Тогава два дни полиция, криминалисти с кучета и водолази претърсваха населеното място. Във вторник извършителят Александър Пашов заяви пред съда, че се признава за виновен и съжалява.

Близките на убитата обаче са възмутени от присъдата. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Оставиха в ареста обвинения за убийството на бившата си жена край Раковски

„Това е подигравка. Той ще излезе на свобода на 46 години. След убийството, е заровил тялото на входа на гробището, за да отиде да вземе бус и да го откара в изоставен гараж на две преки от дома ни. В съда е казал, че не е искал да я убие, а само да си поговорят. Бил е въоръжен, с маска и ръкавици, дали е искал само да си поговорят?”, коментира в ефира на „Здравей, България”Анка Михайлова, майка на жертвата. По думите ѝ дъщеря ѝ напуснала Александър след побой, нанесен година преди убийството. „Грешката беше, че тогава не подаде жалба в полицията. Настоявам за доживотна присъда. Детето ми беше само на 28 години”, допълни жената.

Повече гледайте във видеото.