С коментар Красимир Стоев от НИМХ

Доста голяма динамика до края на месеца предстои на Балканския полуостров. В дните до 20-30 декември има индикации за валежна обстановка, но не може да сме категорични дали се очаква снежна Коледа или Нова година. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Красимир Стоев от НИМХ.

Очакват ли ни снеговалежи през новата работна седмица

Той уточни, че през следващите 24 часа в Германия и Източна Франция ще има снеговалежи на места  значителни.

„При нас преминава плитък вихър Югоизточна от Балканския полуостров. За последното денонощие в Югоизточната част на страната количествата на валежи са от 5-6 до 30 л/кв.м. Най-много е валежът в Чирпан. Днес до обяд валежите ще продължат. От Северозапад започва процес на разкъсване и намаление на облачността”, посочи той.

Според Стоев динамично ще е времето през следващите дни, утре ще е без валежи, с по-ниски минимални температури. :В сряда и четвъртък на много места в страната ще има валежи от дъжд.  С понижението на температурите през втория ден дъждът ще преминава в сняг. В края на седмицата отново се очакват малко по-високи дневни стойности.  Той добави, че динамиката е доста голяма, има вероятност още в съботния ден по високите полета дъждът да преминава в сняг.

Целия разговор гледайте във видеото.