"Фондация "Емил Шарков" подпомага всички семейства и деца на загинали служители от системата на МВР", посочва Милена Шаркова

"Не мисля, че в този живот ще получа отговор защо и как се стигна до трагедията.  Никоя от институциите не ми го даде. Така че и от позицията на тези близо 10 години, защото след 3 месеца стават 10 години от фаталната акция на баретите - отговори не се получиха". Това заяви в предаването „Пресечна точка” основателят на фондация "Емил Шарков” Милена Шаркова и двовица на загинали преди близо 10 години в Лясковец командос Емил Шрков, на когото е включена благотворителната организация. 

"Гарван гарвану око не вади. Хора от системата не могат да обвинят или да покажат грешките на своите колеги. Те си останаха част от тези, които управляваха акцията преди почти 10 години и си останаха на позиции. След това даже ги бяха повишили. Журналистите общо взето проследихте  ситуацията. Но аз гледма да не се вторачвам в това. Осланям се на Господ и съм смирена. Приемам това, което ми се е случило, и гледам да генерирам тази енергия в друга посока. Към нещо позитивно", подочи тя. 

„Купи елхички с кауза: Прави добро без пауза!”: МЗХ стартира шестото издание на благотворителната кампания

"Физическият убиец е с доживотна присъда в затвора. Аз по-скоро наистина съм канализирала енергията си в това да помагам, а не да търся виновни. Защото виновните, смятам, че си ги знае и системата. Не вярвам, че именно тази наша система, ще покаже някой друг виновен за случилото се", подчерта тя. 

Милена Шаркова посочи, че фондацията ѝ от 2017 година организира коледни тържества за семействата и децата на загинали служители от системата на МВР от цялата страна. "Опитваме да им помагаме по различни поводи и нужди - било то чисто битови, при здравословни проблеми. Имаме кръгли сирачета, които остават без двама родители и не винаги министерството ги подкрепя, защото за разлика от вътрешното ведомство, фондацията приема всички случаи - независимо дали смъртта на родителите е настъпила по време на служба или не", категорична е тя. 

И допълни: "Смея да кажа, че фондацията се грижи за повече семейства в момента, отколкото  министерството, защото такава им е нормативната рамка". 

Целия разговор гледайте във видеото.