Интелигентното въвеждане на важни теми в учебния процес помага на децата да развият устойчиви навици и ценности

Образованието на децата относно важността на рециклирането е от решаващо значение за формирането на бъдещи поколения със силно екологично съзнание и отговорно отношение към околната среда. Интелигентното въвеждане на теми като рециклирането в учебния процес помага на децата да развият устойчиви навици и ценности от ранна възраст. Този вид образование е ключов фактор за постигане на устойчив и отговорен начин на живот в бъдеще.

Снимка: Макметал Холдинг

Един чудесен пример за това е инициативата на госпожа Гергина Цветкова, учител по биология на 10-ти клас в 27 СУ "Академик Георги Караславов" гр. София, с директор г-жа Рилка Ангелова, с която за първи път в София и България се реализира открит урок за важността на правилното третиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване, съвместно с Макметал Холдинг и госпожа Силвана Рици, директор развитие на дейности с отпадъци в Макметал Хоилдинг. Тя проведе урока, разяснявайки въпроси като важността на правилното третиране на отпадъците, процесите на рециклиране и последиците от неправилното им изхвърляне и възможността да предадат старите си електроуреди само с едно обаждане на безплатния телефон на дружеството 080014100.

За да направи урока още по-занимателен и практичен, Макметал Холдинг представи тематичния си петминутен филм "Философия на рециклирането", който е създаден специално за дружеството от "Камен Во студио" и който представи на учениците целия път на електрическите и електронни уреди от изхвърлянето им до преработването във висококачествени суровини.

Снимка: Макметал Холдинг

Учениците на г-жа Гергина Цветкова и г-жа Мая Георгиева с интерес и внимание следиха урока и имаха възможност да задават въпроси, и да споделят своите мнения, които за приятна изненада на възрастните, бяха много компетентни. За да подчертае ангажимента на учениците, госпожа Ангелова и нейните колеги предизвикаха децата да съберат стари и неработещи електроуреди седмицата преди урока, които бяха извозени и рециклирани от Макметал Холдинг.

С този жест учениците не само участваха активно в образователния процес, но и дадоха своя принос за опазването на околната среда. С цел да награди участието и ангажимента на децата, Макметал Холдинг обяви, че ще организира посещение на Политехническия музей в София за двата класа събрали най-много електроуреди.

Инициативи като тази са ключови за формирането на отговорни граждани, грижещи се за бъдещето на нашата планета. Те не само обогатяват образователния процес, но и вдъхновяват младото поколение да бъде активен участник в грижата за околната среда и устойчивото развитие на обществото.