Причината за недоволството станаха съменния за опорочаване на изборите

Няколкостотин поддръжници на сръбската опозиция се събраха снощи пред Републиканската избирателна комисия в Белград. Според тях парламентарните избори са били фалшифицирани. 
Привържениците на класиралата се на второ място коалиция "Сърбия срещу насилието" се опитаха да пробият загражденията и обсипаха сградата с домати, яйца и тоалетна хартия.

От коалицията твърдят, че в изборите за градски парламент в Белград са допуснати сериозни нарушения, включително измами при регистрацията на избирателите, подкупи и фалшифициране на резултатите, и поискаха изборите да бъдат повторени. Лидерите на опозицията обявиха, че започват гладна стачка, докато комисията не изпълни исканията на опозицията.

Вучич обяви, че печели абсолютно мнозинство на парламентарния вот в Сърбия

"Подадохме искания до Републиканската избирателна комисия за касиране на изборите в Белград. Представихме всички наши забележки, доказателства, записи, включително при какви условия са проведени изборите и как брутално са извършени кражбите в избирателните секции, как са докарани хора от Република Сръбска, от Босна за да гласуват", заяви Мирослав Алексич, коалиция "Сърбия срещу насилието".

"Дойдохме да представим всички доказателства, с които разполагаме, имаме още, имаме стотици и стотици забележки, изготвят се възражения. Това, което можем да кажем, е, че като членове на парламента ще останем тук, а аз и моят колега Мирослав Алексич ще останем за по-дълго и ще обявим гладна стачка", подчерта Мариника Тепич, коалиция "Сърбия срещу насилието".