900 екипа следят за нарушители

Стотици тръгнаха на път за новогодишната вечер. Въпреки това, до сериозни задръствания и тапи по магистрали и основни пътища в страната не се стигна.

От „Пътна полиция” предупреждават, че близо 900 екипа ще следят за нарушители на правилата за движение. Заради ремонтите на два тунела на магистрала "Хемус" често се образуват опашки. Днес от 08.00 до 14.00 часа бе забранено движението в двата тунела, тежкотоварните камиони бяха отбивани от 30 до 47 км. на АМ „Хемус”, за да се избегне натоварване на трафика.

Очаква се интензивен трафик в цялата страна

На АМ „Тракия” движението също остана спокойно. Не са се образували тапи или задръствания. Не се налага временна реорганизация на движението. Абсолютно се забранява придвижване на автомобили в аварийната лента.

Спокоен беше трафикът днес по магистрала "Струма" и главен път Е-79. Пътуващите за Банско не попаднаха в задръствания, но се оплакаха от падналата мъгла. В понеделник обаче се очаква доста натоварен трафик навсякъде в страната, заради голямото прибиране след празниците. На 1-ви януари ще бъдат отворени по две ленти в посока от Варна към София в тунелите на магистрала "Хемус".