Разказва „Дойче Веле”

Ема Налима е 43-годишна майка, съпруга, възпитател, земеделец и ветеринарен лекар. Живее в малко село в област Уакисо, Уганда.

„Започнах да се занимавам със земеделие, за да сложа храна на масата. Справих се толкова добре, че имах повече, отколкото ми трябваше. Така започнах и да продавам. Станах толкова успешна, че си помислих: „Чакай малко, ами ако предам знанията си и на другите”, разказва Ема.

 „Отворихме училище. И е толкова удовлетворяващо, когато някой се обади и ми каже: „Ти ми показа. Сега и аз го направих”, разказва Ема.

Тя обича да работи и с животните. „Да си фермер е отговорна професия, защото ако не се грижа за животните си, ако не копая градината, ако не отглеждам зеленчуци, тогава хората няма да има какво да ядат”, казва Ема.

Африка внася над 100 милиона тона зърно всяка година. А континентът може да бъде самодостатъчен.

Как може да се развива земеделие - гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.