Предсрочен вот е крайно невероятен сценарий, смята депутатът от ПП-ДБ

Важно е каква политика ще следва външният министър. Това е един от малкото ресори, в които няма разминавания между ПП и ГЕРБ. Приоритетите са еднакви - Украйна, Шенген, еврозоната. Няма да има драматични разлики във външната политика, ако Денков, Габриел или трети човек заеме поста. Това каза депутатът от ПП–ДБ Владислав Панев в „Твоят ден“.

Панев: Персоналните промени са на дневен ред, поради липса на приоритети

Според него предсрочен вот е крайно невероятен сценарий. "Такива избори винаги трябва да са на масата, защото очевидно сглобката не се харесва на никого, макар че върши определена положителна работа. България не я чака особено успешна година във финансово отношение - трябва да внимаваме в макроикономически план. Ръстът на БВП е 1,6% на годишна база, което е рекордно ниско ниво от 2020 г., когато беше пандемията. Голяма част от държавите в ЕС са в рецесия. Датата 1 януари 2025 г. не е с над 50% шанс да влезем в еврозоната", коментира той.

Той говори и за промените в партията си. "Нямам намерение да се отказвам от членството си в "Зелено движение", седем години бях начело. Беше изморяващ и изхабяващ процес, затова реших да не се кандидатирам отново. Клубът "Ускорение" е надпартиен, но в бъдеще може да прерасне в партия. В момента обстановката не го налага", заяви Панев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase