Засега тя остава в Коста Рика

"Мис Вселена 2023" - никарагуанката Шейнис Паласиос, е в Коста Рика, първата централноамериканска държава, която посети, откакто спечели конкурса за красота през ноември 2023 г. "Кралицата" не успя да се завърне в родината си заради социално-политическата криза там. Това разказва кореспондентът на Voice of America (VOA) Доналдо Хернандез в своя репортаж от Сан Хосе.

“Мога да кажа, че Коста Рика ме накара да се почувствам като у дома си и съм безкрайно благодарна за посрещането и любовта, които почувствах“, разказва Паласиос. 

С любов към природата: Дизайнерът, който дава съвети за отглеждане на цветя

Десетки никарагуанци, живеещи в Коста Рика, посрещнаха Шейнис на летище "Хуан Сантамария". Ясер Бобадила беше единственият, който успя да се доближи до кралицата на красотата. Други никарагуанци, въпреки че не можаха да поздравят своята сънародничка, показват вълнението си от визитата на "Мис Вселена", предава VOA. 

Паласиос отложи завръщането си в Никарагуа, след като спечели състезанието. През декември миналата година правителството санкционира организацията "Мис Никарагуа" и нейният директор Карен Челеберти не получи право да влезе в страната.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vest.bg/Voice of America