Думата означава полумесец, въпреки че не всички тестени изкушения от този вид са извити в тази форма

Най-добрите кроасани могат да се намерят в Париж. "Дойче веле" показва тайните на перфектния френски деликатес. Думата означава полумесец, въпреки че не всички тестени изкушения от този вид са извити в тази форма в днешно време.  

Как да направим истински френски кроасани у дома (ВИДЕО)

Адриен Озано е собственик на заведение, в което се продават кроасани. През 2021 г. е обявен за най-добрият производител на типично френската храна. Наградените му творения са направени от два различни вида брашно, масло, захар, мая, мляко с малко сметана, вода и сол. Висококачествените съставки в точни количества са най-важни. Трябва да се омеси старателно, за да втасат кроасаните както трябва. Тестото се разточва, нанася се дълбок слой масло. Процесът "ламиниране" прави кроасаните много вкусни - тестото се разточва равномерно с маслото.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase