Екипи на полицията са разположени на всички входно-изходни артерии на градовете

Интензивен трафик и задръствания в последния от почивните дни около националния празник. Очаквано най-натоварено беше движението по основните магистрали "Тракия" и "Хемус". Заради ремонта на тунел "Топли дол" преминаването в района беше по-бавно, защото движението се извършва двупосочно в тръбата за София.

От 14:00 ч. до 20:00 ч. беше ограничено движението на камиони над 12 тона по "Хемус" в посока София от 60-и до 52-ри км. На пътен възел "Симитли" към обяд започнаха да се образуват задръствания. На мястото се събират двата потока - от Банско и от ГКПП "Кулата". Тапата продължаваше 400 метра - до новата отсечка на АМ "Струма" и тунел "Железница".

Има ли засилен трафик по основните пътни артерии в страната?

Засилен трафик имаше и към столицата в по-късните часове на деня. Екипи на полицията са разположени на всички входно-изходни артерии на градовете и следят дали се спазват правилата за движение по пътищата. 

„Пътната обстановка е спокойна. Няма особена натовареност. На всички входове на София има екипи на „Пътна полиция”, които са в готовност да подпомогнат движението. Има поставени много камери, които следят за спазване на скоростта на движението”, заяви инспектор Даниел Тонев, "Пътна полиция".

Шестима шофьори са били установени, че са карали пили за последните 24 часа, 7 пък са седнали зад волана след употреба на наркотици, показват данните на МВР. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase