Лука Нарди се превърна в най-слабия опонент, побеждавал Джокович на турнир от АТР 1000

Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович изненадващо напусна турнира в Индиън Уелс от сериите Мастърс 1000, след като беше отстранен от играещия като лъкилузър Лука Нарди с 4:6, 6:3, 3:6. Нарди ще срещне в четвъртия кръг американеца Томи Пол.

Григор Димитров е на осминафинал в Индиън Уелс

В момента на 123-о място в подреждането на АТР, италианецът се превърна в най-слабия опонент, побеждавал Джокович на турнир от АТР 1000 Мастърс сериите или "Голям шлем". Нарди направи 6 аса в мача, завърши 16 уинъра в последния сет, срещу само два на петкратния шампион от турнира Джокович, който има 98 победи в Тура, от които 24 в Шлема. А 36-годишният сърбин не беше играл на тези кортове от 2019 г., след което не беше допуснат от американските власти заради отказ да се съобрази с американските изисквания за превенция срещу КОВИД-19.

Докато Джокович беше необичайно небрежен, Нарди беше остър при сервисите и върнатите топки, препускаше из корта и нанасяше сервизи и форхенди, за да победи 24-кратния шампион от Големия шлем. След края на мача 20-годишният италианец не можеше да си намери място от радост, след като е победил тенисист, който е бил негов идол.

"Не знам как си сдържам нервите и сега, и по време на срещата. Мисля, че се случи някакво чудо, защото аз съм едно момче на 20 години. намирам се на място след 100-ото в ранглистата и да победя Новак. Леле, луда работа е", радваше се Нарди.

Самият Джокович прие поражението доста спокойно и го обясни философски пред публиката: "Всичко е наред. Ти много добре знаеш, че това е част от спорта. Трябва да го приемеш за нормално. Понякога биеш, понякога губиш. Но повече съм изненадан от моето ниво на игра, което беше наистина, наистина лошо. А той нямаше какво да губи и показа качества, че може да стане страхотен играч", завърши Джокович.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas

Източник: Атанас Василев, БТА