При нападението загинаха над 130 души

Съдът остави в ареста обвинените за атентата в Москва, при който загинаха над 130 души. Следственият комитет определи мярка за неотклонение за четирима души за извършване на терористичен акт, извършен от организирана престъпна група.

Единият от обвиняемите беше въведен в съда с превръзка на окото, като по-късно се видя, че има рани по лицето. Друг заподозрян пък беше в инвалидна количка при влизането в залата.

Бивш шеф на ДАНС за атентата в Москва: Сигналът за готвена атака, подаден от САЩ, е бил подценен

Продължават и действията по разпознаване на телата на загиналите в концертната зала "Крокус Сити Хол". Според властите, на мястото на нападението са открити телата на 137 души, сред които и на три деца, но огледът продължава.

За атентата от първо лице: Йорданка и Диан с разказ от Москва

"И в момента, два дни по-късно, има екипи, които разчистват останките на залата. По думите им, съществува вероятността да бъдат намерени още тела на загинали, които да са затрупани под руините. Така че  - броят на жертвите може да нарасне в хода на разследването. Според властите 11 души са задържани, включително четиримата заподозрени, които вече се изправиха пред съда и за които се смята, че действително стоят зад стрелбите. Разглеждат се хипотезите относно това колко души са участвали в организацията на атаката", заяви Матю Ченс, журналист в Москва.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase