То наема майстора за поправяне на улуци, но впоследствие се оказва със свален покрив и поискани 9000 лв.

Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци е превърнал в кошмар живота им. Хората стават жертва на добре позната схема с ремонт на покриви и рекетиране за много пари. Те наемат майстора за поправяне на улуци, а впоследствие се оказват със свален покрив и поискани 9000 лв., за да бъде възстановен. Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа.

"ПО СЛЕДИТЕ": Нови сигнали за измами с обещания за ремонти на покриви

Потърпевшата Юлия Райчевска-Толова разказа, че майсторът сам се появил пред къщата им. Казал им, че вижда много неща за ремонт. Тя му отказала. „Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страхотен филм”, разказа Толова. „Мъжът ми каза да го пуснем, да му дадем шанс”, допълни жената. 

Майсторът предложил да изчисти улуците за 50 лева. Когато започнал работа, намерил и други дефекти. Семейството поискало само да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и започнал да сваля керемидите. Тогава открил и изгнили греди. Предложил да направи основен ремонт, а сумата започнала да расте. На другия ден идва втори майстор. 

Впоследствие се появява още един майстор. Той заявява, че е шеф и сумата, за която са се договорили, не е тази. „Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали, беше 6 000 лв., но той каза – 9 000. Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил веднага да дава парите”, разказа Толова.

Полицията в Садово е уверила семейството, че ще съдейства.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase