От електроразпределителното дружество отказали съдействие

70-годишна жена от Бобов дол трети ден е без ток, след като камион скъсал захранващия кабел към къщата ѝ. Венера Мануилова помолила за съдействие електроразпределителното дружество, но оттам ѝ обяснили, че нямат задължение да реагират в подобни ситуации и жената трябва сама да се погрижи за ремонта.

Камионът, който е скъсал захранващата жица, според свидетели, превозвал мебели. Шофьорът въобще не спрял – продължил пътя си, а Венера Мануилова останала без ток и позвънила в електроразпределителното дружество.

"Намерете си начин да решите проблема, това не е наша работа, това е извън нашите правомощия - така ми казаха. И сега искат аз да платя, евентуално да намеря техници, да дойдат, да свържат кабел, всичко за моя сметка. Аз съм пенсионер с 600 лв. пенсия. Нямам и време да ходя по полиции, по прокуратури", заяви Венера Мануилова.

В безизходица жената потърсила съдействие от местния общински съветник Орлин Делибалтов.

"Кабелът се беше намотал горе във високото напрежение, и по чудо не е станало късо съединение. Чудо е, че не е паднал на земята, можеше да убие човек. Обадихме се заедно отново пак на централата, дойдоха едни момчета от Рила, свалиха само кабела и казаха, че това не е тяхна работа, нищо не можем да направим. Тя помоли да си плати дори, но те отказаха. Може би така им е разпоредено, те не са виновни", посочи Делибалтов. 

Колко клиенти на ЧЕЗ останаха без ток след вандалската проява срещу електрическите стълбове край София?

На помощ се притекъл енергетик от община Бобов дол. Но и той нямало какво да направи, защото било нужно някой да спре тока, за да се върже кабела. И така Венера пак останала на тъмно.

От електроразпределителното дружество обясниха, че при тях сигналът е получен едва вчера. Екип дошъл в извънработно време и констатирал проблема. Според закона обаче дружеството нямало задължение да ремонтира кабел от трафопоста до електромера. Обещаха обаче, че на добра воля ще отстранят проблема, кабелът ще бъде вързан и в дома на Венера Мануилова отново ще има ток. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase