Измененията ще започнат от 7 май

Променят движението на влаковете, които пристигат и заминават предимно от и към северното направление - Мездра, Видин, Варна, Русе. Измененията ще започнат от 7 май 2024 г. и се очаква да продължат 15 месеца.

През този период за обслужване на влаковете по направленията София - Подуяне пътническа, София - Волуяк и София - Захарна фабрика ще бъдат въведени в експлоатация вече ремонтираните трети, четвърти и пети коловоз, като пътниците ще могат да ползват първи, втори и трети перон на Централна гара София.

Държавата купува 7 двуетажни влака (СНИМКА)

Пътниците в северното направление ще бъдат превозвани от и до Централна гара София чрез електромотрисни влакове до жп гара София-Север. За тези влакове е осигурена единствената възможност за достъп до гара София, като те ще пристигат и заминават само на 13 челен коловоз при шести перон.

Най-натоварените сутрешни пътнически влакове, които пътуват от Искърското дефиле, ще се движат директно до Централна гара София, без да се налага пътниците от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прекачване ще пътуват и нощните композиции между София и Варна през Горна Оряховица, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци - Казичене - Искър.

Подробна информация относно временните промени в движението на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на БДЖ ще могат да получават от служителите на гишетата „Информация”, билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase