По думите ѝ Стефан и баща му Марин Димитров са съдействали на службите при акцията миналата седмица

Служебният кабинет предложи на президента да освободи главния секретар на МВР Живко Коцев. На този фон, сигналът на бившия премиер Николай Денков срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е препратен на разследващата го Даниела Талева.

Разследването за контрабанда в митниците отекна и в парламента (ОБЗОР)

Снимка: afera.bg

Само пред NOVA годеницата на един от задържаните за контрабанда разказа, че бъдещият ѝ съпруг Стефан и баща му Марин Димитров са съдействали на службите при акцията миналата седмица.

„След голямо претърсване, задържаха Стефан, след което разбрах, че Марин Димитров е бил също задържан. Изпаднах в голям стрес, тъй като знам, че Стефан не е в перфектно здраве. След това научих, че те са ги откарали”, разказа Виктория.

Адвокатът на Марин Димитров: Клиентът ми не познава Петя Банкова (ОБЗОР)

По думите ѝ Стефан и баща му дори сами са дали на разследващите и паролите за отключването на телефоните им. Смята, че в изтеклите снимки на двамата мъже с главния секретар на МВР Живко Коцев и с бившия вътрешен министър Бойко Рашков няма престъпление.

„Мислите ли, че ако някой иска да крие нещо и се притеснява, ще държи тези снимки в телефона си. Още, когато полицаите влязоха, ние предадохме телефоните и съдействахме за кода и отключването им. Няма нещо, което искаме да скрием”, подчерта годеницата на един от задържаните.

Снимка: afera.bg

И казва, че семейството ѝ се използва за политически игри: „Не искам да бъдем използвани като средство за политически игри. Да, появиха се снимки. Аз не виждам нищо лошо в това хора да се снимат с други. Всичко ни взеха, абсолютно нищо не крием”, каза още Виктория.  

На въпрос на NOVA дали приятелят ѝ Стефан е „кадрувал” в митниците и МВР, тя отговори: „Мислите ли, че едно момче на 30 г. може да раздава постове в тази държава. Той винаги е имал склонността да преувеличава нещата”.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От събота Марин Димитров е в „Пирогов”. „Нямам информация за него. Единствено влизат и излизат някакви полицаи с доста грубо отношение. Искам да разбера какво се случва с този човек, той е сам. Той е вдовец”, посочи Виктория.

Другите двама обвинени с него – синът му Стефан и шефката на митниците Петя Банкова, са в ареста.

Междувременно пред Министерския съвет се провежда протест на гражданското движение БОЕЦ. Недоволството е под надслов „Оставка на Главчев и Калин Стоянов за честни избори”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase