Потърпевшата е успяла да заснеме агресията

Нов случай на агресия на пътя. Шофьор напада жена, обижда я с неприлични думи, след което чупи страничните огледала на автомобила ѝ. Хулиганските действия са извършени в Пловдив. Потърпевшата е успяла да заснеме случката.

Полицията търси свидетели на агресия в София (ВИДЕО)

„Правех разрешен ляв завой на зелен светофар. След като завих, той ме изпревари, засече ме и спря пред мен. Слезе от колата, опита се да ме удари. Крещеше: „Ще ти разбия главата, ще те убия”. Спряха около 20 коли, никой обаче не слезе да ми помогне. Пътувах с моя приятелка в колата. В автомобила на мъжа имаше жена”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата Албена Чавдарова. Тя поясни, че няма застраховка "Автокаско", а колата ѝ е рядък модел и не знае дали ще успее да поправи счупените огледала.

Убийство след спор на пътя: Има ли опит да бъде прикрит извършителят

Пред разследващите обаче мъжът разказва друга версия. „Твърди, че е имало конфронтация от гледна точка на това, че жените от другия автомобил били ги засекли малко по-рано”, поясни Пламен Пантев, прокурор в Районната прокуратура в Пловдив.

Агресивният шофьор е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение, съобщиха от Прокуратурата. Той ще бъде съден по бързото производство за хулиганство. Престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм. Грози го до 5 години затвор, допълват от обвинението.

От МВР съобщиха за NOVA, че мъжът има и старо провинение, свързано с увреждане на чуждо имущество. Очаква се в събота Прокуратурата да поиска постоянното му задържане.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор на джип потроши автобус в София

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase