Коментар по темата на Георги Лозанов и Нидал Алгафари

Започва решаваща политическа седмица. Президентът Румен Радев и премиерът Димитър Главчев ще проведат нова среща на „Дондуков” 2 , за да решат за рокадите в служебното правителство. Очаква се развръзка на казуса с министъра на външните работи.

Президентът и премиерът с нова среща

"Един външен министър в България не може да промени политиката на държавата, каквото и да се случи. Има достатъчно механизми, през които може да бъде спрян. Проблемът с външния министър е, че има много малко добри дипломатически кадри, които могат да бъдат на този пост. Всички те, за да стигнат до тази кариера, трябва да са били близки на някоя политическа сила", коментира в ефира на „Здравей, България” пиар експертът Нидал Алгафари.

Главчев предложи да поеме и МВнР, Радев го призова да помисли (ОБЗОР)

Той попита какво лошо има в това президентът на държавата да се договори с една, две или три политически формации, за да се състави приличен служебен кабинет.

Според медийния експерт Георги Лозанов промените в Конституцията относно служебното правителство, са имали една основа цел – да разтоварят от власт Румен Радев. По думите му конституционните промени са направили така, че кабинетът да може да е на една политическа сила. „Министър-председателят посочва министрите и създава такъв кабинет, какъвто отговаря на неговата политическа принадлежност, а той е човек на ГЕРБ”, добави Лозанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase