Това обяви Румен Спецов

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия „Величие”, създател на „Исторически парк”.

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград.

Партия "Величие": Спечелихме битката, скоро ще спечелим и войната

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани с предизборната кампания, която отмина.

Вчера водачът на листата на партия „Величие” за Европейския парламент Николай Марков каза, че в „Историческия парк” във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

Кои са водещите лица на партия „Величие”

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от „Продължаваме Промяната” и в които се коментира „кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Ирина Евгениева, кореспондент на БТА в Хасково Красимира Славова