Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция

Президентът на България, в периода 2012 - 2017 г., Росен Плевнелиев заяви, че искрено се надява да има правителство. Той сподели мнението си затова къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план. 

"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически", посочи президентът. 

Кога ще започнат преговорите за съставяне на кабинет?

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. "Това, което ще се случи при нас е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза", обясни Плевнелиев. 

"Има два оставащи разумни варианти. Единия - програмно правителство на ГЕРБ-СДС, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа. Втория вариант, който аз не изключвам и ако бях на мястото на Бойко Борисов щях да се замисля, би бил правителство на малцинството. Хората очакват да се носи отговорност", коментира президентът на България, в периода 2012 - 2017 г.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase