Над 37 000 души са убити, а повече от 85 000 са ранени от началото на войната, сочат властите

Амани ал-Шафи и трите ѝ деца са принудени да бягат от войната шест пъти от октомври миналата година до днес. Нейният дом е унищожен. Тя споделя пред Voice of America, че бомбардировките са били непрекъснати и без никакво предупреждение.

Семейството на Амани се премества в Рафах, където търсят убежище и много хора от Ивицата Газа. Още преди нападението над Рафах, обаче, всички болници в града са затворени, а водоснабдяването е почти спряно. Амани се премества в Хан Юнис. Там няма нито електричество, нито питейна вода, а храната е крайно недостатъчна, споделя жената.

ООН доказа военни престъпления на "Хамас" и Израел

По данни на ООН близо 120 милиона души принудително разселени по света. Те живеят извън домовете си, бягайки от войни и насилие, в търсене на по-безопасно място. За жителите на Газа обаче такова място в анклава няма. Затова те са принудени да продължават да се преместват от място на място, за да оцелеят.

ООН: 1/4 от децата под 5 години в света страдат от глад

Малко семейства успяват да избягат от Газа, тъй като границите са затворени, а за да можеш да напуснеш тези земи са нужни много пари, посочват от VOA. Има обаче и хора като Фархат, които не искат да избягат, защото не искат да изгубят завинаги родината си.

Министерството на здравеопазването на Газа посочва, че от началото на войната до днес над 37 000 души са били убити, а повече от 85 000 са ранени.

С настъпването на летните горещини борбата за живот продължава. Очакванията са да загинат още много цивилни заради болести, липсата на храна, вода и здравеопазване, посочват от Voice of America.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America