Евакуирани са 200 души, 10 от тях са в болница

Един загинал и трима сериозно ранени при пожар във висока сграда в Лиеж в Белгия, предаде „Франс прес”, като се позова на полицията. Пламналата сграда  - „Кулата Кенеди” -  е една от най-високите в Белгия.

Най-малко 8 са загиналите при пожар в административна сграда в Москва

В операцията по евакуацията на обитателите й са участвали стотина полицаи и около 70 пожарникари. Пожарът е бил овладян през нощта. Спасителни екипи ще претърсват някои апартаменти, за да се уверят, че там няма жертви.

Мощен пожар изпепели жп мост край Ванкувър (ВИДЕО)

В сградата са живеели около 260 души. По време на евакуацията са били евакуирани около 200 от тях. 10 от евакуираните са в болници, от които трима са в интензивно отделение. Пожарът е започнал в 14:00 ч. местно време в подземието на високата сграда, и бързо се е разпространил из останалите етажи. Сградата е построена през 1970 г.

На високите етажи където пожарникарските стълби не могат да стигнат, хората се оказали в капан на пламъците. Те не можели да слязат надолу нито с асансьор, нито по стълбите и така се наложила мащабна операция по евакуация. Спасителните екипи ги посъветвали да останат на балконите и оттам били евакуирани поетапно с хеликоптери.

Започнало е разследване за причините за пожара.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Габриела Големанска, БТА