Там преди се е намирал изследователският институт за електроника "Платан"

Най-малко 8 души загинаха при голям пожар в осеметажна сграда в Москва, където преди се е намирал изследователският институт за електроника "Платан".

Според информацията от сградата се издига стълб черен дим, а пламъците пълзят нагоре по стените. Най-малко девет души са останали в капан на горните етажи на сградата, като някои от тях са видени да разбиват и прозорци. Аварийните служби нямат контакт с шестима от блокираните, предаде ТАСС.

Русия атакува енергийната система на Украйна, Киев отвърна с дронове

Един човек е видян да скача от горен етаж на горящата сграда, съобщи в "Телеграм" руското издание "База". Друг, който е бил със сериозни изгаряния, е паднал от горните етажи, показват разпространени от руската онлайн медия "Шот" кадри в "Телеграм". Един от ранените е бил откаран в болница в тежко състояние, допълва ТАСС.

По-рано руските противопожарни служби съобщиха, че пожарът се е разпространил на площ от 4500 кв. м. и най-малко един човек е бил спасен. В борбата с огъня, чието гасене продължава, участват най-малко 100 пожарникари и 40 единици техника, извикани са и два военни хеликоптера Ка-32.

Пожарът е причинен от взрив на газова бутилка в сградата, част от която се е срутила, съобщиха противопожарните служби. Под надзора на руската прокуратура е започнало разследване за установяване на всички обстоятелства, свързани с избухването на пожара в административната постройка в предградията на Москва.  

Русия извика посланика на САЩ заради украинския удар по Крим

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase