Въпросът е Доган какво би предприел”, каза политологът

"Думите на Делян Пеевски са послание за мир. Той трудно може да спечели срещу почетния председател на ДПС, защото Ахмед Доган е естественият лидер. От поведението, което показва, това е послание, че не може да спечели срещу него, затова казва: „Да не разделяме ДПС, а да вървим напред”. Това заяви политологът Светлин Тачев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Според него разпадът на ДПС ще доведе до края на прехода. „СДС се разпадна, БСП – също. Въпросът е Доган какво би предприел”, каза политологът. 

Пеевски: С д-р Доган никога няма да си простим, ако ДПС се разцепи по оста Доган-Пеевски

По думите му закриването на ДПС е прекалено краен вариант. „Тази формация е някакъв балансьор. Тя се разтваря отвъд етническите граници, които има, и започва да се популяризира и сред българските граждани”, каза Тачев.

Тачев е скептичен за възможността да се сформира кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание. „С първия мандат ще е трудно. С втория – почти невъзможно, с третия – в сферата на теоретичното”, обясни политологът. 

При ниска избирателна активност навлизането на нови политически субекти е възможно, смята той. „Няма нова лява формация, която да обедини голям кръг гласоподаватели”, допълни Тачев. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase