„Формално парламентарната група на ДПС не е разединена", каза той

„Настоящият процес ще се отрази тежко на ДПС. Може да се стигне до по-сериозно разделение не толкова в ръководството, колкото в актива на партията. Те ще бъдат принудени да избират, ще настане „време разделно”. Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод процесите в ДПС.

„Това е дестабилизация на една от системните партии, която винаги е имала засилен етнически елемент, но в годините на прехода играеше важна роля”, каза той и направи аналог на процесите в ДПС и това, което е станало в БСП. 

Членове на ДПС, подкрепящи Доган: Няма да участваме в насроченото заседание на парламентарната група

„Формално парламентарната група на ДПС не е разединена, вписана е в състава, в който е избрана. Има няколко изключени, но остава втората по големина парламентарна група. Това не отменя факта, че вътре в групата има тежки противоречия”, каза Миков.

Според него е абсурдно за всеки външен наблюдател да прогнозира какво ще стане във втората по големина парламентарно представена партия, която би трябвало да може да получи втория мандат за съставяне на кабинет. „Мандат се получава по Конституция. Подкрепя се или не правителство”, уточни Миков. „Мандат не се подкрепя”, каза юристът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase