"Дават по 100 лева на човек, за да дойдат до София, имам доказателства", отвърна градоначалникът

Жители на Доспат излязоха на протест пред Народното събрание. Те се обявиха срещу управлението на кмета Елин Радев, който според тях предприема незаконно и избирателно събаряне на постройки в града. Хората определиха действията на кмета като саморазправа и наказателна акция. Демонстрантите настояха за намеса на държавата и на политическите партии, които да проверят ситуацията в общината. Поискаха и незабавната оставка на кмета.

От кои политически формации са новите кметове на общини


Преди по-малко от месец имаше протест в Доспат, съпроводен с автошествие. Кметът заяви, че не са събаряни къщи, а постройки и огради, които са били на улицата. Събитията доведоха до сформирането на гражданско движение "Доспат, не сте сами". Недоволните са категорични, че протестът не е политически, а общобългарски. Основното им искане е оставката на кмета.

В ефира на NOVA NEWS Радев отговори, че демонстрацията днес е била организирана от група криминално проявени лица.

"Около 10 души са от Доспат, всички останали са външни лица. Където е установено, че има незаконни постройки, са предприети законови действия. Протестиращите станаха "политически лица", след като се констатираха незаконните постройки", посочи той. И отрече категорично да е нарушавал съдебни заповеди, като уточни, че е бил обект на множество проверки, при които не е установено нищо нередно.

"В момента се е събрала криминална група от 10 лица, някои от тях - с присъди за кражби, отвличане и побой. Пример е тази на г-н Бошнаков, която трябва да бъде проверена. Не може да излизат от името на цялата община от 9000 човека. Дават по 100 лева на човек, за да дойдат до София. Имам доказателства, които ще предоставя в прокуратурата", допълни той. 

“Величие”, ПП-ДБ и ИТН ще поканят в Народното събрание протестиращите от Доспат”, това обяви депутатът от бившата ПГ “Величие” Красимира Катинчарова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase