„България никога не е била управлявана само от една партия, винаги се е управлявала от коалиции”, каза бившият министър

„Силно се съмнявам, че е възможно правителство с втория мандат. Шансовете за кабинет намаляват все повече”. Това заяви бившият здравен министър Илко Семерджиев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той мотивира твърдението си с думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза, че няма да подкрепи кабинет с втория и с третия проучвателен мандат. „ГЕРБ държи принципни позиции и не са склонни на компромиси”, каза Семерджиев. 

Радев: Не бързам и ще връча мандата следващата седмица

„България никога не е била управлявана само от една партия, винаги се е управлявала от коалиции”, допълни той. Относно термина „Техническо правителство” той изтъкна, че политиката не е бизнес. „Ние нямаме такъв конституционен термин и публичната му употреба е опит за заблуда”, допълни Семерджиев.

За ситуацията в ДПС той каза, че не знаем какво се случва в тази партия и не знаем механизмите, по които се стига до споразумения или раздори. Решенията там се вземат непублично, каза Семерджиев. 

Над 30 хиляди медицински сестри не достигат в здравеопазването: Какви са причините

„В България отдавна няма битка за ценности. Дори в международен план си позволяваме да пренебрегнем ценностите”, заяви бившият здравен министър.

Относно ценообразуването на лекарствата той каза, че сегашните „сурогатни решения” догодина ще доведат до много по-големи разговори. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase