Тя сподели за травмата в социалните мрежи след Игрите в Париж

Атлетката Роуз Харви от отбора на Обединеното кралство пробяга маратона за жени на Олимпийските игри в Париж със счупен крак, съобщи Си Ен Ен.

Следолимпийска депресия: Тема табу, която е все по-голям проблем за спортистите

В публикация в Instagram, която показва Харви с патерици на гара в Лондон, 31-годишната спортистка обясни, че няколко седмици преди състезанието на 11 август е почувствала известно „стягане в бедрото“.

„Моят невероятен екип и аз положихме толкова много работа, за да стартiram здрава и всички бяхме оптимисти, че с малко адреналин в деня на състезанието ще мога да покажа всичко, на което съм способна“, написа Харви.

Въпреки това, след няколко мили, Харви  разбира, че това няма да се случи. Тя описва следващите 24 мили като „болезнена битка“.

Резултатите от скенера след състезанието разкриха, че Харви е имала фрактура на бедрената кост.

Снимка: gettyimages

Кой е Леон Маршан - чаровникът, угасил олимпийския огън в Париж (СНИМКИ)

„Спусканията бяха истински ад“, каза Харви. „Но въпреки че повечето ми цели в състезанието се изплъзнаха, все още имаше малка част от моята олимпийска мечта, която можех да задържа – и това беше завършването на олимпийския маратон. Не можех да се откажа. Продължавах да си казвам да се усмихвам, да попивам енергията на невероятните тълпи и просто да поставям единия крак пред другия. Беше сърцераздирателно“, пише още тя.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Си Ен Ен