Тя благодари за кандидатурата си за член на ЕК в социалните мрежи

Благодаря за доверието от страна на Министерския съвет да изпрати моята кандидатура като една от двете номинации за член на Европейската комисия от името на Република България. Това написа Екатерина Захариева в профила си във Facebook.

Екатерина Захариева и Юлиян Попов са кандидатурите за еврокомисар от България

"Благодаря още веднъж на ГЕРБ и Бойко Борисов за номинацията ми. Ще се радвам да коментирам темата в повече детайли, след като бъдат спазени всички официални процедури и срокове на ЕК по номинациите. Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм и при строго спазване на правилата и законите. Ще продължа да го правя и сега като кандидат, както и занапред във всяка моя бъдеща роля", каза още тя.

По-рано днес премиерът Димитър Главчев благодари на всички парламентарни групи за сериозното отношение по темата и за предложените номинации. Екатерина Захариева и Юлиян Попов са одобрените от Министерския съвет кандидатури за член на Европейската комисия от името на Република България. Това беше решено на правителственото заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase