Собственикът го отвори за медии

За първи път поглед отвътре в къщата в „Бояна”, в която доскоро живееше почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Медиите бяха допуснати в имота след покана от собственика му Данаил Папазов. В същото време отпред отново се събраха привърженици на Доган.

СНИМКИ ОТ ИМОТА ВИЖТЕ ТУК

Въпреки разрешението, собственикът на имота отказва да говори пред камера. След поканата му към медиите първите, които посрещат екипа ни, са пет красиви пауна. Има външен аквариум с риби. В сградата се влиза след преминаване през две метални рамки. Няколко помещения на първия етаж са заключени, а в края на коридора има ресторант. Там са се провеждали заседания и коледни партита на ДПС. Има и кабинет, в който почетният председател на Движението е провеждал по-лични срещи и разговори.

„Този имот е обитаван от г-н Доган от 20 години насам. И не само от г-н Доган. И съгласно този договор и съгласно всички други отношения тук се е извършвала дейност на ДПС. Всеки един от нас е посещавал този дом. Всеки един от нас се е срещал тук с почетния председател. Всеки един от нас е участвал в консултации по определяне на кандидатски листи, по определяне на политиките на ДПС”, обясни Тимур Халилов - независим депутат, подкрепящ Доган.

Собственикът на „сараите” в Росенец и „Бояна” поиска Доган да ги напусне

Има и винарна, а пред ресторанта стои кучето на Ахмед Доган - Сара. В подземието има джакузи и парна баня. Много картини, дърворезби и почти на всяка маса има шах. На третия етаж също има няколко стаи за гости. Сградата разполага и с асансьор.

Преди дни собственикът на имота Данаил Папазов поиска почетният председател на ДПС Ахмед Доган да напусне. Не само тази сграда, но и лятната резиденция в Росенец. Според него договорът му за наем бил само за апартамента и още две помещения на първия етаж. Това доведе до напрежение и намесата на полицията. Документите на двете страни бяха предадени на прокуратурата, откъдето казаха за NOVA, че е образувана преписка, но решение на казуса все още няма.

И днес привърженици на Доган, както през последните дни, бяха пред т.нар. сараи. Твърдят, че срок и предупреждение за напускане на имота не са имали. „Как може обитаван дом да бъде по този начин отнет със самоуправство? Защото това е формулировката в случая. Защото той се обитава от г-н Доган 20 години”, подчерта Халилов. Питат още и защо полицията е ограничила достъпа по улицата, която води до имота.


Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase