От коалицията обявиха пълния списък с водачи

„Движение за права и свободи - Ново начало” регистрира листите си с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е водач на листата в Благоевград и Хасково.

В столичния 25 МИР водач на листата е Искра Михайлова, тя оглавява и тази в Пазарджик. Халил Летифов също е водач в две листи - Стара Загора и Смолян.

Йордан Цонев е начело на две листи - във Варна и Велико Търново. Хамид Хамид е водач в Шумен и Силистра. Станислав Анастасов повежда кандидатите за народни представители в Пловдив-град. Ертен Анисова е водач на листата в Добрич, а Байрам Байрам ще води тази в Пловдив-област.

Дни преди началото на предизборната кампания: Първи сигнали за опити за изборна търговия

Цветан Енчев повежда кандидатите на „Движение за права и свободи - Ново начало” във Видин. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн е водач на листата в града, „като успешен управленски модел, символизиращ новото начало”, обясняват от коалицията. Председателят на Общинския съвет на Джебел Сейфи Мехмедали е водач на листата в Ямбол.

В Бургас начело на листата е Исмаил Осман, бивш кмет на община Руен и настоящ председател на Общинския съвет на Община Руен. Втори там е бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Атидже Вели, бивш евродепутат и настоящ народен представител, е водач в Русе и Ловеч. Георги Попов, председател на „Български гласъ” повежда листата в Перник. Начело на тази в София-област застава Калин Стоянов.

„Движение за права и свободи – Ново начало”, начело с Делян Пеевски, ще бъде близо до хората и ще работи с и за хората”, обясняват от пресцентъра на формацията.

Пълният списък с водачите:

Водачът в листата в София-област Калин Стоянов коментира във Facebook предложението да влезе в политиката. „След като приключи добре премислената и последователно проведена акция по политическото ми отстраняване от МВР, пред мен се очертаха два пътя - да приема политическата загуба или да вляза в битка, за да докажа правотата на действията си. Избрах второто. Приех сериозно отправената покана от г-н Делян Пеевски за участие в предстоящите парламентарни избори”, написа Стоянов. 

Пеевски: Ако уволнят Калин Стоянов, ще го поканя да води листа на моята партия

Бившият вътрешен министър обяснява, че се включва в кампанията като безпартиен и от гражданска квота, какъвто щял да остане и за в бъдеще. „Това е единственият вариант в момента за мен, чрез който ще мога да работя като експерт в областта, от която разбирам - вътрешни работи и сигурност”, допълва Стоянов.

„Ще участвам в предстоящите избори, за да изоблича истинското лице на хората, които ви предлагат фалшивия си морал и опаковат тежките си зависимости с несъществуващи принципи”, казва още той. И допълва: „Ще разчитам на всички български граждани, които виждат в мен човек, решаващ проблеми, и са разбрали, че държа на думата си. Очаквам подкрепата и на всички колеги от МВР, които ми симпатизират и на които успях да спечеля доверието”.

Стоянов завършва публикацията си с думите: „За мен това е ново начало и вярвам, че най-доброто предстои! Вярвам, че България трябва да започне да се развива начисто”.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase