"Има трима ранени, стрелецът е пуснал останалите да напуснат помещението", каза още тя

„По време на разследването излезе информация, че нападението е било насочено директно към руския посланик в Турция Андрей Карлов. Въпреки че има трима ранени, стрелецът е пуснал останалите да напуснат помещението. Няма пострадали български граждани”, заяви за „Здравей, България” Надежда Нейнски, посланик на България в Турция.

Убиха руския посланик в Анкара (ВИДЕО+СНИМКИ)В последните часове има още един инцидент. В 4:30 часа сутринта имаше стрелба пред Американското посолство в Турция.

„Районът е отцепен. Всичко, което се знае е, че нападателят се казва Шахин. Иранското посолство днес няма да работи заради опасност от инциденти. Днес се провежда срещата по Сирия в Москва, където външният министър на Турция Чавушоглу ще присъства”, коментира Надежда Нейнски.

Тя уточни, че е изготвен план за повишаване на сигурността на членовете на българската дипломатическа мисия. 

Всички политически лидери еднозначно осъдиха инцидента и го нарекоха: „терористичен акт”.

Убитият Андрей Карлов е бивш служител на турската полиция и е бил уволнен при разследването на опита за преврат от 15 юли като участник в терористична организация. Как обаче стрелецът е отишъл зад гърба на посланика, при положение че е имало охрана и от руска, и от турска страна, тепърва ще бъде изяснявано.

„Няма призив да стоим в посолството и да не излизаме навън. Не трябва да се поддаваме на страха, но трябва да бъдат взети”, каза още Надежда Нейнски.

Застрашена ли е българската дипломатическа мисия в Турция и какви мерки са предприети за безопасността й? Повече по темата гледайте във видеото по-долу.