Нужни са дългосрочни мерки, категоричен е депутатът от БСП

„Трябва да се предприемат дългосрочни мерки. След всяко едно бедствие се правят такива комисии – всеки търси отговорник, всеки търси виновник. Досега нито виновник, нито отговорник е намерен”. Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Повод за думите му е наводнението в Царево, в което загинаха четирима и днес е Ден на национален траур.

Кметът на Китен: Изровените от морето тръби са с дъждовна вода, спекулациите да спрат

Според него е най-добре да се създаде държавно предприятие, което да има подразделение във всяка една община. „Ресурсът е малък, той е константна величина, част от него се краде. С останалите пари трябва да се свърши някаква работа – първоначално ще има инвестиция за закупуване на техника. После ежегодно може да се чистят коритата на местните реки, хората могат да поддържат инфраструктура – на места пътищата наполовина са затрупани от клони и дървета. С малкото пари, с които разполагаме, може да се свърши много работа”, категоричен е той. Призовахме за надпартийност и за събиране на хората, които разбират, обясни той идеята си.

Ангел Кунчев: Не се препоръчва влизане в морето край наводнените места

Запитан за тръбите, които бяха снимани под плажовете, той каза, че има норма за дълбоко заустване на отпадни води, но то трябва да бъде на 500 м навътре в морето. В отговор на твърдението на държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и на бившия зам.-министър по горите Георги Костов, Проданов каза: „Глупости, тръбите не са от дъждовна вода. Дълбоко заустване на отпадни води е това”.

Климатологът Георги Стефанов: И сечта е причина за наводненията в Царево

„Членовете на Комисията по вероизповедания никога не са водили разговори в манастир”, каза той по повод водения диалог за създаването на кабинета „Денков-Габриел” в Самоковския манастир. „Мисля, че правителството е на Алексей Петров. Той е съдействал за основаване на правителството, няма значение как е участвал, важното е, че е участвал”, каза депутатът.

„Подкрепяме 3 март да бъде национален празник. Не подкрепяме това, че зад гърба на националния празник Румен Радев е тръгнал да си прави експеримент. Няма нищо лошо в такава инициатива, но по Конституция президентът може да сезира парламента, той да свика референдум. Върху такива теми да правиш политически проект означава, че си политически много бос и нямаш никакви идеи”, допълни Проданов.

Румен Христов за логистичната подкрепа на Алексей Петров: Не съм сигурен доколко неговата роля е толкова важна

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК