Сигналът за пожара е получен тази нощ

Носителката на "Аскеер", актрисата Емилия Ованесян е загинала при пожар в апартамента си в Смолян. Инцидентът е станал в нощта срещу петък в жилищен блок в кв. "Нов център".

Пострадали са още четирима обитатели на съседни жилища, които са с изгаряния и са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение  – Смолян. Сред ранените е и момче на 16 години. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигналът за пожара е получен в 00:30 ч., съобщи Симеон Цървуланов, началник на местната пожарна. Пристигналите на мястото огнеборци намерили обгорено тялото на актрисата. 

Ованесян завършва актьорско майсторство през 1980 година. Тя е носител на престижната награда „Аскеер“ за главна женска роля. Получава я за образа на Аркадина от „Чайка“ на Антон Чехов. Родопският драматичен театър обяви тридневен траур.

„Толкова ни е мъчно за тази жена. Защото тя, освен прекрасна актриса, наистина много добра, е и добър човек. Не трябваше да се случва всичко това. Целият театър боледува! Защото тя беше гръбнакът на нашия театър. Емилия Ованесян е в състава на театъра от 1981 година. От тогава досега тя създава над 100 запомнящи се роли", заяви Румен Бечев, директор на Родопски драматичен театър – Смолян.

Интелектуалци се вдигат в защита на Родопския драматичен театър

Източник: БТА, Емилия Павлова, Христина Георгиева