Жана и Наско пяха, въпреки че бяха болни

Във вечерта на българските и английските песни зрителите на Нова ТВ видяха един от най-добрите концерти в музикално шоу № 1 в света.

Предстоящият полуфинал явно амбицира талантите да покажат най-доброто от себе си. Наско и Жана излязоха на сцената, въпреки че и двамата бяха болни.Те дори си позволиха да експериментират, излизайки от своето обичайно амплоа.

Жана и Любо бяха променили аранжимента на „Малкият принц” от Дони и Момчил – техния избор  за българска песен в днешния концерт, включвайки дори фолклорни мотиви. „Обичам  да си играя с музиката и да променям аранжимента”, сподели Жана.

Този експеримент беше оценен от журито.  Мария Илиева заяви, че отново се е влюбила в песента, която и преди това ѝ е била любима. Не по-малко хвалебствени бяха оценките на другите съдии.

„Тази сцена и публиката ме държат на крака ”, сподели Жана пред Мария Игнатова, след като стана ясно, че е много болна и с температура.

Наско избра да изпълни една от любимите класики на България  „Светът е за двама” на Орлин Горанов, въпреки препоръките на своята наставничка Саня, която го посъветва да избере рап парче.

„Искам да докажа на всички, че към мен няма специално отношение и мога да пея”, мотивира избора си Наско.

Въпреки гнойната ангина той изпя песента „неочаквано вярно”, според Мария Илиева.

„Трябва да му се извиня, защото не вярвах достатъчно в него”, призна Саня след изпълнението на нейния възпитаник.

Нелина също не се страхуваше да експериментира . Изпълнението ѝ на  Bad Romance на Lady Gaga доказа, че тя знае „как се прави шоу” и „опровергахме твърденията, че си скучна”, отбеляза Заки.

Всички съмнения в артистизма на Нелина изчезнаха, след като тя изпя и българската си песен – „Помниш ли моите сънища” на Лили Иванова. „Обикновено ми се изплъзваш като вода между пръстите. Липсва ти плътност. Но сега ти беше толкова плътна, ти беше себе си в това парче”, похвали я най-върлият ѝ критик Саня Не ми достигна прекалено нежна

Ана-Мария също изненада съдиите и публиката си с избора на българска песен. Тя изпя „На инат” на Поля Генова и показа, че притежава не само изключителен глас за рок, но и необходимата доза инат.

Теди получи специална похвала от певицата Тони за интерпретацията на песента  „Както преди”, чиито оригинал тя изпълнява. Песента е дело на Заки, а текста ѝ на Любо.

Съдиите се пошегуваха, че тази вечер талантите са избрали песни, които да им въздействат и да ги омилостивят.

Факт е обаче, че кой ще напусне шоуто вече не зависи от съдиите, а от зрителите.

Макар че и петимата заслужават да останат в шоуто, утре е полуфиналът на X Factor и двама ще напуснат сцената на шоуто .

Кои ще са те, ще разберете утре вечер в 22.00 ч. по Нова ТВ.

Така че не забравяйте да подкрепите своя фаворит, а дотогава гледайте концерта на X Factor в NovaPlay.

Финалистите пък ще можете да видите на живо в събота в Сердика Център.