Репортаж на Нивелина Няголова в „Здравей, България” по Нова ТВ

Видеоклип с бой между кучета взриви интернет пространството. От кадрите се вижда как питбул хладнокръвно убива бездомно куче, а мъж стои до тях и ги наблюдава. Екип на Нова ТВ откри кой е стопанинът.
 
Случката се разиграва навръх Йордановден на Околовръстния път до село Каменар пред очите на десетки жители на ромската махала. На клипа се вижда как питбул хапе до смърт бездомно куче, а мъж стои до тях и ги гледа. Колите ги заобикалят, но никой не спира да разтърве кучетата.
 
Мъжът, заснел боя между двете кучета, попада случайно на ужасяващата сцена. Отказва да застане пред нашата камера, защото се страхува от саморазправа с ромите от селото. Докато снима, се обажда в полицията, а останалите зяпачи го предупреждават да не се намесва. Друго момиче идва на мястото на инцидента, когато полицията вече дошла.
 
Екипът на Нова ТВ потърси мъжа от клипа с кучешкия бой. Той живее само на двадесетина метра от мястото на инцидента. Отрича да е насъскал кучетата, казва, че няма питбул и не знае на кого е кучето. Твърди, че и двете кучета нямат стопанин. Присъствието на нашия екип в махалата предизвика интерес и бързо се събраха защитници на Радослав. Никой от тях не е станал свидетел на инцидента и никой не е виждал такъв питбул в махалата.
 
По случая е заведена преписка. От Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са изискали снетите от полицията данни на собственика на питбула, за да бъде проверено на място дали кучето е регистрирано и има ли поставен чип. След тази проверка ще бъдат определени санкциите, които ще бъдат наложени на собственика на кучето.
 
Всичко по темата гледайте във видеото тук.