Водещият Ники Кънчев връчи чека на посланика на каузата Ани Салич и Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп

Общата сума, която събра „Стани богат” в Сезона на професионалистите, е 187 500 лева. Събраните за последните близо четири месеца средства ще бъдат вложени в инициативата на фондация Reach for Change - Промяната, на която Нова телевизия е медиен партньор. 

По традиция на финала на благотворителния сезон водещият Ники Кънчев връчи чека със събраната сума на двете дами, участващи във въвеждането на изключително иновативния за България проект - Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, и посланика на инициативата Ани Салич. В студиото те представиха подробности кои проекти могат да участват в инициативата, която отключва механизма на социално предприемачество, каква е комисията, която ще ги отсява и кой ще следи за прозрачното използване на средствата.

„Вярвам, че започваме една промяна, промяна към нов тип мислене”, заяви Ани Салич. „Социалното предприемачество е значително по-полезно от другите форми на благотворителност - поради простата причина, че при тази инициатива проектите се самоиздържат, като в същото време се помага на деца”, отбеляза на свой ред Силва Зурлева. Тя подчерта още, че става дума за деца до 18 години, на които български предприемачи с идеи, хъс, мотивация биха могли да помогнат чрез определен проект. Подробности ще откриете на сайта на кампанията Промяната.

В последния епизод за сезона три звездни двойки играха в подкрепа на благотворителната инициатива на Нова. На въпросите на Ники Кънчев смело отговаряха радио журналистите Евелина Павлова и Константин Вълков, които допринесоха с 5 000 лева за каузата. След тях местата си заеха братята виртуози Максим и Хари Ешкенази, които с безпогрешен ритъм и чувство за хумор добавиха 5 000 лева. Достойния финал на играта за сезона постави Ку-ку тандемът Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, които спечелиха 10 000 лева в подкрепа на инициативата Промяната.

Финалния епизод можете да гледате в  „Стани богат” в NovaPlay.